Bezglutenowe pierniczki świąteczne
AmarelloRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka gryczana Amarello - 200 g
mąka jaglana Amarello - 50 g
mąka ziemniaczana - 150 g
miód - 200 g
masło - 140 g
cukier trzcinowy - 100 g
przyprawa do pierników - 20 g
imbir mielony - 1 łyżeczka
czarny pieprz - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
jajka - 2s szt.
soda - 1 łyżeczka
bezglutenowy proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mąka gryczana Amarello do podsypania - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Pierniczki są przepyszne, bardzo kruche i od razu gotowe do zjedzenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.