Burgery z amarantusem
AmarelloRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, orzechy wszystkie, soja, strączkowe, pszenica
Składniki:
czerwona fasola z zalewy - 150 g
suszone pomidory w oleju - 100 g
papryczka chilli - 1/2 szt.
mała czerwona cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
upieczone bataty - 100 g
amarantus ekspandowany Amarello - 35 g
wędzona papryka - 1 do smaku
sól, pieprz - 1 do smaku
sos sojowy - 1 łyżka
sos do burgerów: jogurt grecki - 130 g
przecier pomidorowy - 40
orzechy nerkowca - 60 g
czerwona cebula - 10 g
czosnek - 1 ząbek
sos sojowy - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżka
wędzona papryka - 1/4 łyżeczki
syrop z daktyli - 1/2 łyżeczki
kolendra - 1/2 garści
Sposób przygotowania:
Do przygotowania burgera potrzebujemy jeszcze np. roszponkę, świeżego ogórka, paprykę, pomidora, kolendrę, cebulę oraz odrobinę majonezu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.