Puszyste bezglutenowe placuszki z jabłkami
AmarelloRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jajka M - 3 szt.
cukier trzcinowy - 4 łyżki
masło - 35 g
mąka gryczana - 110 g
mąka ryżowa - 70 g
mąka ziemniaczana - 40 g
soda - 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia bezglutenowy - 1/2 łyżeczki
cynamon - 1/2 łyżeczki
jabłka średniej wielkości - 2 szt.
olej kokosowy do smażenia - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Doskonale smakują polane syropem klonowym i posypane orzechami pekan.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.