Czekoladowe babeczki z kremem mascarpone
AmarelloRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
jogurt grecki - 200 g
miód - 60 ml
olej - 25 ml
mąka gryczana Amarello - 80 g
mąka ryżowa - 45 g
mielone migdały - 50 g
soda - 1 łyżeczka
ciemne kakao - 20 g
ciemna czekolada - 50 g
krem:
serek mascarpone - 250 g
śmietanka 30% - 50 ml
cukier puder trzcinowy - 20 g
- dodatkowo -
truskawki do dekoracji
Sposób przygotowania:
W osobnej misce mieszamy wszystkie sypkie składniki: mąkę gryczaną Amarello, mąkę ryżową, mielone migdały, sodę, proszek do pieczenia, kakao i posiekaną gorzką czekoladę.
Do miski dajemy ser mascarpone, śmietankę i cukier. Ubijamy, aż krem będzie gęsty. Przekładamy go do rękawa cukierniczego i wyciskamy na zimne babeczki. Każdą muffinkę ozdabiamy truskawką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.