Makaron ryżowy z pulpecikami łososiowymi z dodatkiem płatków owsianych Amarello
AmarelloRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, soja, strączkowe, sezam, owies, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 1/4 szt.
świeży imbir - 1 cm
płatki owsiane błyskawiczne - 30 g
czosnek granulowany - 1/4 łyżeczki
suszone zioła tajskie - 1 łyżka
makaron:
olej - 2 łyżki
czosnek - 2 ząbki
czerwona cebula - 1 ½ szt.
imbir świeży - 1 cm
ostra papryczka - 1/3 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
sos sojowy - 2 łyżki
sos rybny - 1 łyżka
tajskie zioła - 1 łyżka
wędzone tofu - 180 g
makaron ryżowy - 200 g
kolendra - 1 pęk
orzechy nerkowca - 1 garść
mleko kokosowe - 100 ml
czarny sezam - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Do misy malaksera dajemy pokrojony w mniejsze części filet z łososia bez skóry, pokrojoną w drobna kostkę cebulę i imbir. Dosypujemy płatki owsiane błyskawiczne Amarello oraz przyprawy: zioła do kuchni tajskiej oraz granulowany czosnek. Wszystko miksujemy na niedużych obrotach tak, aby pozostały kawałeczki ryby.
Na patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę tofu. Chwilę smażymy, po czym dorzucamy wcześniej przygotowane warzywa. Dolewamy mleczko kokosowe i całość mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.