Składniki:
mąka jaglana - 100 g
mąka owsiana - 100 g
mąka ziemniaczana - 100 g
mąka ryżowa - 100 g
len mielony - 25 g
sól - 12 g
cukier trzcinowy - 10 g
napój ryżowy - 130 g
suche drożdże - 7 g
pestki dyni - 60 g
masło - 1 1/2 łyżki
małe cebule - 3 szt.
sól - 1 trochę
mak - 3 łyżki
jajko - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Ciasto chlebowe wykładany do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (podłużnej formy) i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto delikatnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i wykładamy ostudzoną cebulę z makiem. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy godzinę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.