![Puszyste babeczki czekoladowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-06/13004-photo-main.jpg)
Puszyste babeczki czekoladowe
![](/cache/a32x32/files/users/1132-avatar-1140629186.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, owies, nabiał krowi
Składniki:
gorzka czekolada - 90 g
jajka - 4 szt.
cukier trzcinowy - 120 g
mleko - 140 g
sól - 1 szczypta
mąka owsiana Amarello - 30 g
mąka ziemniaczana - 20 g
soda - 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia bezglutenowy - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Upieczone babeczki przekładamy na kratkę do wystygnięcia.
Babeczki możemy podać z bitą śmietaną lub ubitym mleczkiem kokosowym z serkiem mascarpone i owocami lub wykorzystać do przygotowania cake pops, pysznych ciasteczkowych lizaków na patyku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.