![Naleśniki bezglutenowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-04/11423-photo-main.jpg)
Naleśniki bezglutenowe
![](/cache/a32x32/files/users/1132-avatar-1140629186.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, owies
Składniki:
woda gazowana - 100 ml
jajka - 4 szt.
maka gryczana - 200 g
mąka owsiana - 50 g
mąka ziemniaczana - 100 g
cukier trzcinowy - 1 łyżka
cukier waniliowy - 1 łyżka
olej z pestek winogron - 65 g
do smażenia: olej kokosowy - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. dżemem i/lub owocami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.