Wytrawne pancakes
AmarelloRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): amerykańska
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, owies, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
mleko - 80 ml
olej z pestek winogron - 10 ml
cukier - 1 szczypta
sól - 1/2 łyżeczki
oregano - 1 szczypta
suszony czosnek - 1 szczypta
jajka - 2 szt.
mąka gryczana Amarello - 120 g
mąka owsiana Amarello - 30 g
soda - 1/4 łyżeczki
szczypiorek - 1/2 pęku
jajko ugotowane na twardo - 1 szt.
do podania:
łosoś wędzony - 100 g
rukola - 1 trochę
pomidory koktajlowe - 1 trochę
szczypiorek - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Rozgrzewamy patelnię. Nakładamy ciasto łyżką, formując okrągłe placuszki, po 3 na patelni. Przewracamy na drugą stroną gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki, a ciasto będzie ścięte. (możemy również na patelni położyć plasterek jajka i na nie nałożyć ciasto i smażyć jak wyżej).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.