Podsmażane na maśle szparagi z amarantusem ekspandowanym
AmarelloRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 1 łyżka
średniej wielkości czerwona cebula - 1 szt.
sos do ryżu - 1 łyżka
sos sojowy - 1 łyżka
szczypiorek - 4 łyżki
pestki granatu - 4 łyżki
siekane orzechy nerkowca - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na maśle na niewielkim ogniu. Gdy cebula zmięknie dodajemy sos ryżowy i sos sojowy, podsmażamy chwilkę mieszając i dodajemy szparagi. Smażymy około 4 min z każdej strony aż bardzo delikatnie się przyrumienią.
Obsypujemy amarantusem.
Wykładamy na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem , pestkami granatu, i orzechami nerkowca.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.