![Bezglutenowe brownie z czereśniami i płatkami bławatka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11990-photo-main.jpg)
Bezglutenowe brownie z czereśniami i płatkami bławatka
![](/cache/a32x32/files/users/1132-avatar-1140629186.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
gorzka czekolada - 150 g
ciemne kakao - 20 g
orzechy włoskie - 50 g
posiekana czekolada - 60 g
mąka amarantusowa prażona Amarello - 50 g
mąka ziemniaczana - 50 g
soda - 1/2 łyżeczki
jajka - 3 szt.
cukier trzcinowy - 150 g
mleko kokosowe - 60 ml
cukier z prawdziwą wanilią - 1 opakowanie
drylowane wiśnie - 250 g
płatki bławatka - 1 garść
Sposób przygotowania:
Do rondelka wkładamy masło, 150 g czekolady i kakao. Całość podgrzewamy na niewielkim ogniu cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Odkładamy do przestudzenia.
Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem trzcinowym, ozdobić płatkami bławatka i świeżymi czereśniami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.