Bezglutenowy chleb ze słonecznikiem
AmarelloRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, drożdże, owies
Składniki:
mąka gryczana - 230 g
mąka ziemniaczana - 100 g
mąka z tapioki - 100 g
suszone drożdże - 7 g
sól - 12 g
napój owsiany - 300 g
woda - 250 g
miód - 1 łyżka
ziarna słonecznika - 3 garści
ziarna słonecznika do posypania chleba - 1 garść
Sposób przygotowania:
* ciasto po wyrobieniu nadal jest klejące i ciężkie – takie przekładamy do razu po wyrobieniu do podłużnej formy tzw. keksówki
* jeśli nie mamy mąki z tapioki możemy zastąpić ją ziemniaczaną
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.