Bezglutenowa pizza na cienkim cieście
AmarelloRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka owsiana - 50 g
mąka ryżowa - 100 g
mielony len - 2 łyżeczki
woda - 200 g
suche drożdże - 2 łyżeczki
oliwa z oliwek - 15 g
sól - 1/2 łyżeczki
mozzarella biała w kulce - 1 szt.
mozzarella żółta - 1 trochę
ricotta - 1 trochę
mała cebula - 1 szt.
oliwki czarne - 1 trochę
oregano - 1 trochę
rukola, świeża bazylia - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Ciasto będzie nadal lekko klejące, ale nie należy się tym przejmować. Oprószamy je mąką gryczaną Amarello i przekładamy do miski wysmarowanej oliwą z oliwek. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około godzinę do podrośnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.