Spaghetti z wędzoną makrelą, żurawiną i miętą
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
wędzona makrela średniej wielkości - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
kremowy serek topiony - 35 g
suszona żurawina - 1 garść
woda - 1/2 szklanki
mięta - 4 kilka listków
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości.
Obraną cebulę kroimy w grubą kostkę, lekko solimy i przesmażamy na oleju.
Kolejno dodajemy serek topiony i mieszamy, aż się rozpuści.
Na koniec wrzucamy żurawinę i posiekane listki mięty, doprawiamy do smaku i mieszamy z makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.