Surówka z kalafiora i marchewki
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
marchew - 1 szt.
natka pietruszki - 1/2 pęku
cukier - 1/2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Jogurt grecki można zastąpić majonezem, jednak wtedy będzie bardziej kaloryczna.Sposób przygotowania:
Marchewkę obieramy i myjemy.
Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do nich cukier, jogurt grecki i drobno posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.
Chwilę przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.