Sałatka śledziowa w szklankach
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula biała - 1/2 szt.
ugotowane tarte buraczki - 2 łyżki
duża marchew - 1 szt.
małe ziemniaki - 2 szt.
majonez - 4 łyżki
sól do smaku
woda trochę
Sposób przygotowania:
Na nie wykładamy drobno posiekaną cebulę, smarujemy majonezem (po 1 łyżce), następnie wykładamy po łyżce buraków i ziemniaków, znowu smarujemy majonezem.
Na koniec wykładamy marchew i jajka.
Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Dekorujemy wedle uznania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.