Truskawkowy pudding chia z musem czekoladowym
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
(pudding) maślanka naturalna - 400 ml
(pudding) nasiona chia - 5 łyżek
(mus) czekolada mleczna - 100 g
Sposób przygotowania:
Do truskawek w pojemniku dodajemy maślankę i blendujemy do czasu, aż się połączą. Dodajemy pokrojone truskawki i nasiona chia. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie (cały czas ubijając) stopniowo dodajemy wystudzoną czekoladę.
Pudding przekładamy do pucharków/miseczek, na wierzch wykładamy mus czekoladowy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.