Czekoladowa galaretka w formie latte macchiato
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, mięso, kakao, nabiał krowi
Składniki:
(biała galaretka) mleko - 250 ml
(biała galaretka) żelatyna - 2 łyżeczki
(ciemna galaretka) czekolada mleczna - 100 g
(ciemna galaretka) czekolada gorzka - 50 g
(ciemna galaretka) żelatyna - 3 łyżeczki
(ciemna galaretka) kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka
(dekoracja) bita śmietana lub beza włoska
Sposób przygotowania:
Tak samo postępujemy w przypadku ciemnej galaretki, dodając do mleka kawę rozpuszczalną.
Lekko wystudzoną ciemną galaretkę wylewamy na białą i odstawiamy do stężenia.
Przed podaniem dekorujemy bezą włoską lub bitą śmietaną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.