Śmietankowe naleśniki z twarożkiem z chia i karmelizowanym rabarbarem
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
(naleśniki) śmietana 30% - 3/4 szklanki
(naleśniki) woda - 3/4 szklanki
(naleśniki) mąka pszenna - 1 szklanka
(naleśniki) olej do smażenia trochę
(twarożek) twaróg mielony - ale nie serek twarogowy! - 500 g
(twarożek) nasiona chia - 2 łyżeczki
(twarożek) cukier puder do smaku
(karmelizowany rabarbar) cukier - 100 g
(karmelizowany rabarbar) woda - 2 łyżki
(karmelizowany rabarbar) rabarbar - 400 g
Sposób przygotowania:
Wtedy wrzucamy rabarbar i podgrzewamy całość do rozpuszczenia karmelu (nadmiar płynu odlewamy).
Zwijamy lub składamy wedle uznania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.