Sernik ze śliwkami i kruszonką
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
(spód i kruszonka) masło - 100 g
(spód i kruszonka) cukier - 4 łyżki
(masa serowa) twaróg mielony - 500 g
(masa serowa) mąka ziemniaczana - 2 łyżki
(masa serowa) cukier - 60 g
(masa serowa) suszone śliwki - 50 g
Sposób przygotowania:
Nakłuwamy równomiernie widelcem i podpiekamy 10-15 minut w 180 stopniach.
Pozostałą część ciasta przechowujemy w lodówce zawinięte w folię spożywczą.
Następnie po trochu dodajemy mąkę ziemniaczaną i pokrojone w kostkę suszone śliwki.
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy do masy serowej i łączymy delikatnie łyżką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.