Kruche ciastka z kokosem
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
(ciasto) cukier puder - 1/4 szklanki
(ciasto) mąka pszenna - 1 szklanka
(ciasto) proszek do pieczenia szczypta
(ciasto) sól szczypta
(ciasto) mleko - 1 łyżka
(warstwa kokosowa) wiórki kokosowe - 1 i 1/2 szklanki
(warstwa kokosowa) masa krówkowa - 1/2 opakowania
(dodatkowo) czekolada biała - 100 g
(dodatkowo) czekolada mleczna - 100 g
Sposób przygotowania:
Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
Wykrojone ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na rumiano w temperaturze 180 stopni. Odstawiamy do wystudzenia.
Obie czekolady rozpuszczamy osobno w kąpieli wodnej.
Każde ciastko maczamy spodem w czekoladzie i kładziemy na blasze. Resztą czekolady polewamy wierzch ciastek.
Odstawiamy do stężenia czekolady.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.