Muffinki jogurtowe z rodzynkami
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 3 szklanki
cukier - 1 i 1/2 szklanki
olej - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
rodzynki - 4 łyżki
cukier puder do oprószenia trochę
Dodatkowe informacje:
WAŻNE! Składniki, które są podane w szklankach odmierzamy kubeczkiem po jogurcie -nie było takiej opcji wyboru.Sposób przygotowania:
Po rozpuszczeniu cukru dodajemy po 1 łyżce jogurtu i cienkim strumieniem wlewamy olej.
Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy rodzynki i łączymy z ciastem.
Ciasto przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.