Mini babeczki na białkach z żurawiną i kremem serowym
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1/3 szklanki
mąka pszenna - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy - 50 ml
(krem) twaróg półtłusty - 250 g
(krem) miękkie masło - 50 g
(krem) cukier puder do smaku
Dodatkowe informacje:
Z podanych składników wychodzi 20 babeczek o średnicy 5 cm.Sposób przygotowania:
Na końcu wrzucamy posiekaną żurawinę i razem mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą foremek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.