Orzechowy filet z kurczaka
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, orzechy wszystkie, drób, nabiał krowi
Składniki:
orzechy włoskie - 50 g
orzechy laskowe - 30 g
orzechy nerkowca - 30 g
mała cebula - 1 szt.
słodka papryka - 1/2 łyżeczki
chili szczypta
olej - 1 łyżka
śmietana 30% - 300 ml
kremowy serek topiony - 100 g
sól do smaku
szczypiorek - 1/3 pęku
Sposób przygotowania:
Przyprawionego kurczaka przesmażamy na 1 łyżce oleju.
Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i ponownie chwilę smażymy.
Sos z orzechami wlewamy do podsmażonego kurczaka z cebulą i dusimy razem przez ok. 5 minut.
Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.