3 bit czekoladowo-kawowy
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
(warstwa czekoladowa) budyń czekoladowy - 1 opakowanie
(warstwa czekoladowa) cukier - 2 łyżki
(warstwa czekoladowa) miękkie masło - 50 g
(warstwa kawowa) śmietana 30% - 150 ml
(warstwa kawowa) zaparzona kawa - 100 ml
(warstwa kawowa) cukier puder - 2 łyżki
(dodatkowo) duże herbatniki - 24 szt.
(dodatkowo) masa krówkowa o smaku kawowym - 1/2 opakowania
(dodatkowo) drobno starta czekolada - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Potem znowu warstwę herbatników i kawową piankę. Schładzamy w lodówce przez minimum 3 godziny.
Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.