Owsianka cappuccino z chia i bananem
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, owies, nabiał krowi
Składniki:
płatki owsiane górskie - 4 łyżki
nasiona chia - 2 łyżki
banan mały - 1 szt.
płatki migdałowe - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
W podanym czasie przygotowania nie uwzględniłam nocnego chłodzenia w lodówce.Sposób przygotowania:
Płatki owsiane prażymy na suchej patelni i dodajemy do mleka z cappuccino. Na koniec wsypujemy nasiona chia, mieszamy i odstawiamy na całą noc do lodówki.
Rano dzielimy na dwie porcje i podajemy z pokrojonym w plastry bananem i łyżeczką płatków migdałowych.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.