Paprykarz z kaszą jaglaną
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
kasza jaglana - 50 g
włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler) starta na grubych oczkach - 200 g
por (biała część) - 5 cm
cebula - 1 szt.
posiekana bazylia - 1 łyżka
woda trochę
olej do smażenia trochę
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem ;)Sposób przygotowania:
Do podsmażonej cebuli wrzucamy startą włoszczyznę, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.