![Paprykarz z kaszą jaglaną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-08/8457-photo-main.jpg)
Paprykarz z kaszą jaglaną
![](/cache/a32x32/files/users/692-avatar-94464288.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
kasza jaglana - 50 g
włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler) starta na grubych oczkach - 200 g
por (biała część) - 5 cm
cebula - 1 szt.
posiekana bazylia - 1 łyżka
woda trochę
olej do smażenia trochę
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem ;)Sposób przygotowania:
Do podsmażonej cebuli wrzucamy startą włoszczyznę, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.