Pieczone zrazy drobiowe z ogórkiem i cebulą
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
(marynata) imbir mielony - 1/4 łyżeczki
(marynata) słodka papryka mielona - 1/2 łyżeczki
(marynata) curry - 1 łyżeczka
(marynata) czosnek granulowany - 1 łyżeczka
kawałki udźca z kurczaka bez kości - 6 szt.
sól trochę
ogórki kiszone - 3 szt.
mała cebula - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Czas przygotowania nie uwzględnia czasu leżakowania mięsa w marynacie.Sposób przygotowania:
Na brzegu każdego kawałka mięsa kładziemy ogórka i cebulę, ciasno zwijamy (dla pewności można je zabezpieczyć nitką).
Gotowe zrazy układamy w naczyniu żaroodpornym razem z resztą marynaty, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Na 15 minut przed końcem pieczenia Otwieramy naczynie, by mięso się lekko zrumieniło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.