![Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-08/8487-photo-main.jpg)
Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym
![](/cache/a32x32/files/users/692-avatar-94464288.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka - 3 łyżki
olej - 2 łyżki
brokuł - 100 g
serek topiony naturalny - 40 g
posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Całość zalewamy wodą i dusimy przez ok. 20 minut.
Brokuła lekko podgotowujemy i blendujemy z serkiem topionym na gładko.
Tak przygotowaną masę dodajemy do mięsa i ponownie dusimy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.
Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.