Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym
Jolanta OkonekRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka - 3 łyżki
olej - 2 łyżki
brokuł - 100 g
serek topiony naturalny - 40 g
posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Całość zalewamy wodą i dusimy przez ok. 20 minut.
Brokuła lekko podgotowujemy i blendujemy z serkiem topionym na gładko.
Tak przygotowaną masę dodajemy do mięsa i ponownie dusimy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.
Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.