Kapusta pak choi z tofu oraz nutą orzeszków ziemnych i chili
BIO PLANÈTERodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, orzeszki ziemne
Składniki:
tofu, pokrojone w kostkę - 350 g
grubo posiekana kapusta pak choi (znana również jako kapusta chińska) - 250 g
orzechy ziemne - 2 łyżki
słodki sos chili - 4 łyżki
jasny sos sojowy - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
złotego koloru, następnie zdjąć je z patelni i włożyć na nią kapustę pak choi, smażąc
ją przez kilka sekund do momentu, aż zmniejszy swoją objętość.
do tofu. Lekko podprażyć orzeszki ziemne w woku i odłożyć je na bok.
czosnek na 1 łyżce oleju wok, sosie chili i sosie sojowym, wszystko razem doprowadzając
do wrzenia. Włożyć tofu i kapustę pak choi z powrotem na patelnię wok i delikatnie
wymieszać z sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.