Tarta z czerwona fasolą
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, zapiekanki
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
fasola czerwona z puszki - 5 łyżek
przecier pomidorowy - 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
majeranek - 1 łyżeczka
papryka - 1 szt.
kulka mozzarella
czosnek granulowany do smaku
papryka ostra do smaku
Sposób przygotowania:
Do osobnej miseczki wlewam przecier pomidorowy, sól i pieprz oraz odcedzoną fasolę. Mieszam. Przekładam na ciasto. Paprykę myję i kroję w plasterki.
Szynkę drobno siekam. Mozzarellę kruszę na mniejsze kawałki. Ciasto posypuję serem, następnie dodaję szynkę i układam plastry papryki.
Piekę ok 35 min w 180 stopniach. Podaję od razu z ulubionym sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.