Potrawka z mięsa mielonego i szpinakiem
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, grzyby, drób
Składniki:
przecier poidorowy - 500 ml
pieczarki - 10 szt.
szpinak - 2 garści
szalotka - 2 szt.
sól i pieprz do smaku
pasta curry - 3 łyżki
majeranek - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
W osobnym garnku smażę drobno posiekane pieczarki oraz drobno posiekaną szalotkę. Smażę z dodatkiem soli i pieprzu. Mieszam co jakiś czas. Dodaję szpinak.Mieszam.
Pieczarki i szpinak dodaję do mięsa który znajduje się na patelni. Całość mieszam.Dodaję pastę curry oraz przecier pomidorowy. Duszę jeszcze ok 5 min co jakiś czas mieszając.
Kaszę kuskus przygotowuję jak w instrukcji na opakowaniu. Potrawę podaję z kaszą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.