Francuska tarta z porem
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: zapiekanki
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, soja, grzyby, pszenica, wołowina, nabiał krowi
Składniki:
por - 1 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
mielona wołowina - 500 g
pieczarki - 9 szt.
sos sojowy - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
papryka czerwona słodka i ostra - 1 łyżka
majeranek,bazylia - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Farsz musi przestygnąć. Do farszu dodaję tarty ser. Mieszam. Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję do farszu. Ciasto rozwijam i lekko rozwałkowuję.
Przekładam do foremki na tartę wcześniej wystartowaną masłem. Ciasto nakłówam widelcem.
Odkrajam nadmiar ciasta. Z ciasta walkuję ruloniki lub paseczki na górę tarty.
Na ciasto przekładam farsz. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach.
Upieczoną tartę posypuję z góry jeszcze natką pietruszki. Podaję na ciepło z ulubionym sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.