
Kefirowe ciasto z truskawkami

Rodzaj posiłku: desery
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier trzcinowy - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżki
sól do smaku
olej rzepakowy - 1.5 szklanka
kefir - 350 ml
sok z cytryny - 1/2 szt.
truskawki - 30 dag
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
Truskawki myję, obieram a następnie kroję w słupki. Ciasto przelewam do keksówki lub foremki 20 cm x 20 cm. Można posmarować masłem lub rozłożyć papier do pieczenia.
Truskawki bardzo ciasno wkładam obok siebie, lekko dociekając. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 50 min do tzn suchego patyczka. Studzę na kratce.
Na koniec posypuję np. Cukrem pudrem. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.