Carbonara z Frankuferkami
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
frankfuterki - 6 szt.
kukurydza w puszce - 1/2 szt.
jajka - 2 szt.
ser żółty - 20 dag
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki drobno posiekana - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Następnie smażę na rumiano na patelni z dodatkiem oleju.
Śmietankę, jajka, ser tarty, sól i pieprz dokładnie łącze za pomocą blendera albo miksera.
Do usmażonych frankfurterek dodaję makaron i kukurydzę, mieszam.
Następnie dodaję masę śmietanową, mieszam ok 2 min, uważając by z masy nie zrobiła się jajecznica.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.