![Zupa-krem z zielonego groszku i natki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-06/9989-photo-main.jpg)
Zupa-krem z zielonego groszku i natki
![](/cache/a32x32/files/users/1003-avatar-1485951714.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, pszenica, żyto
Składniki:
natka pietruszki - 1 pęk
marchewka - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
liść laurowy i ziele angielskie - 3 szt.
grzanki lub paluchy chlebowe
Sposób przygotowania:
Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmuję warzywa, liść i ziele. Dodaję mrożony zielony groszek, czosnek i gotuję na małym ogniu aż groszek będzie miękki ok 20 min.
Dodaję przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Zupę zdejmuję z palnika.
Czekam aż ostygnie.
Za pomocą blendera ręcznego, blenduję zupę na gładki krem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.