Zupa-krem z zielonego groszku i natki
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: zupa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, pszenica, żyto
Składniki:
natka pietruszki - 1 pęk
marchewka - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
liść laurowy i ziele angielskie - 3 szt.
grzanki lub paluchy chlebowe
Sposób przygotowania:
Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmuję warzywa, liść i ziele. Dodaję mrożony zielony groszek, czosnek i gotuję na małym ogniu aż groszek będzie miękki ok 20 min.
Dodaję przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Zupę zdejmuję z palnika.
Czekam aż ostygnie.
Za pomocą blendera ręcznego, blenduję zupę na gładki krem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.