Zupa kalafiorowa z kaszą kuskus
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Zawiera: mięso, drożdże, drób
Składniki:
kalafior - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
łodyga - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
wegeta - 1 szt.
natka pietruszki - 1 natka
kasza kuskus - 5 łyżek
liść laurowy - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Dodaję vegetę oraz kostkę rosołową.
Gotuję aż mięso będzie lekko mięk Do garnka wlewamy wodę. Dodaję mięso, warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie.
Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Dodaję vegetę oraz kostkę rosołową.
Gotuję aż mięso będzie lekko miękkie.
Dodaję kalafiora. Gotuję dalej aż kalafior będzie miękki. Dodaję kuskus. Zdejmuję zupę z palnika.
Podaję posypaną natką pietruszki. kie.
Dodaję kalafiora. Gotuję dalej aż kalafior będzie miękki. Dodaję kuskus. Zdejmuję zupę z palnika.
Podaję posypaną natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.