ZUPA WARZYWNA Z KURCZAKIEM
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drożdże, drób
Składniki:
marchew - 1 szt.
łodyga selera - 1 szt.
brokuł i kalafior - 1/2 szt.
natka pietruszki - 3 łyżki
woda - 2.5 litra
kostka rosołowa - 1 szt.
ziele ang - 4 szt.
liść laurowy - 5 szt.
Sposób przygotowania:
Gotuję ok 20 min,dodaję selera.
Marchewkę obieram i kroję w kostkę.
Kalafiora myję i dzielę na różyczki.
Brokuła myję i dzielę na różyczki.
Dodaję do zupy zarowno marchew jak i brokuła i kalafiora.
Na koniec dodaję ryż oraz natkę pietruszki.
Gotuję aż ryż będzie miękki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.