Zapiekane sznycle
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
pomidory - 2 szt.
mozzarella - 1 szt.
papryka słodka - 1 łyżka
woda - 50 ml
Sposób przygotowania:
Doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz czerwoną papryką ostrą i słodką. Pomidorki myję, najlepiej obrać ze skórki,kroję w ćwiartki.
Mozzarellę kroję na mniejsze kawałki.
Do naczynia żaroodpornego wkładam ubite sznycle. Dodaję pomidorki, fenkuł, ser.
Podlewam 50 ml wody. Piekę przykryty w 180 stopniach ok 35 min.
Podaję z ziemniakami lub kaszą i surówk
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.