![Drobiowa pieczeń z żurawiną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-06/9988-photo-main.jpg)
Drobiowa pieczeń z żurawiną
![](/cache/a32x32/files/users/1003-avatar-1485951714.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób
Składniki:
żurawina suszona - 100 g
jajka - 2 szt.
sól i pieprz do smaku
bułka tarta - 5 łyżek
olej do smarowania blachy
bułka tarta do posypania blachy - 1 łyżka
majeranek do smaku
Sposób przygotowania:
Foremkę smaruję olejem i posypuję bułka tartą. Przekładam pół farszu. Posypuję suszoną żurawiną a następnie dodaję resztę mięsa. Wyrównuje. Piekę ok 44 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu pozostawiam do całkowitego wystygnięcia. Wkładam do lodówki na min kilka godzin. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.