Barszcz biały z parówkami i jajkiem
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: danie główne, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób
Składniki:
ziemniaki - 6 szt.
jajka - 4 szt.
parówki drobiowe - 4 szt.
cebula - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
majeranek - 2 łyżki
czosnek - 2 łyżki
olej
Sposób przygotowania:
Parówki kroję w plasterki.
Cebulę drobno siekam.
Wszystko wrzucam na olej i smażę.
Między czasie gotuję jajka na twardo.
Do garnka wlewam 2 litry wody.
Ziemniaki myję, obieram i kroję w kostkę wrzucam do wody.
Gotuję do miękkości.
Solę do smaku.
Następnie wlewam z butelki barszcz biały i wrzucam podsmażoną parówkę i cebulę.
Dodaję przyprawy oraz 3łyżeczki octu.
Jajka obieram i kroję w ćwiartki.
Barszcz przelewam do miseczek i dodaję jajko.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.