![Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-06/9987-photo-main.jpg)
Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną
![](/cache/a32x32/files/users/1003-avatar-1485951714.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, strączkowe, sezam, grzyby, pszenica, drób
Składniki:
pieczarki - 20 dag
suszona żurawina - 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
jajko - 2 szt.
bułka tarta - 5 łyżek
wegeta - 1 łyżka
papryka czerwona słodka,ostra - 1 łyżeczka
olej do smarowania blachy
czosnek granulowany do smaku
majeranek do smaku
Sposób przygotowania:
Foremkę (ja użyłam keksówki), smaruję olejem i posypuję bułka tartą. Przekładam pół farszu.Następnie posypuję żurawiną. Kładę pozostałą część farszu. Wyrównuje. Górę posypuję sezamem.
Piekę ok 45 min w 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.