Galaretkowiec
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
śmietana 18 % - 400 ml
różne smaki galaretek - 3 szt.
cukier - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Do garnka o grubym dnie wlewam mleklo. Podgrzewam a następnie wsypuję żelatynę oraz cukier.
Mieszam energicznie by wszystko się rozpuściło i nie powstały grudki. Odstawiam do przestygnięcia.
Dodaję śmietanę i dokładnie za pomocą miksera całość łącze. Następnie wyciągam galaretki z lodówki, kroję w kosteczki.
Galaretki dodaję do masy śmietankowej. Mieszam. Masę przelewam do szczelnej keksówki lub tortownicy. Ja użyłam silikonowej. Przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na kilka godzin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.