Drobiowa wędlina ze szpinakiem i natką
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
natka pietruszki - 1 pęk
świeży szpinak - 5 garści
czosnek niedźwiedzi - 1 łyżeczka
czosnek mielony - 1 łyżeczka
papryka czerwona - 1 łyżka
papryka ostra chilli - 1 łyżeczka
majeranek - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Natkę pietruszki drobno siekam, dodaję do mięsa.
Szpinak myję a następnie dodaję do mięsa.
Mieszam dokładnie. Przekładam do siatki na wędlinę a następnie do worka do pieczenia. Zamykam szczelnie.
Piekę w 180 stopniach przez 30 min. Studzę , pozostawiam w lodówce na kilka godzin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.