![Drobiowa wędlina ze szpinakiem i natką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-10/10389-photo-main.jpg)
Drobiowa wędlina ze szpinakiem i natką
![](/cache/a32x32/files/users/1003-avatar-1485951714.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
natka pietruszki - 1 pęk
świeży szpinak - 5 garści
czosnek niedźwiedzi - 1 łyżeczka
czosnek mielony - 1 łyżeczka
papryka czerwona - 1 łyżka
papryka ostra chilli - 1 łyżeczka
majeranek - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Natkę pietruszki drobno siekam, dodaję do mięsa.
Szpinak myję a następnie dodaję do mięsa.
Mieszam dokładnie. Przekładam do siatki na wędlinę a następnie do worka do pieczenia. Zamykam szczelnie.
Piekę w 180 stopniach przez 30 min. Studzę , pozostawiam w lodówce na kilka godzin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.