Makaron Chow Mein z czerwoną fasolą
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
fasola czerwona z puszki - 1 szklanka
przecier pomidorowy - 500 ml
mrożone warzywa chińskie - 150 g
sól i pieprz do smaku
czosnek granulowany i niedźwiedzi - 1 łyżka
majeranek - 1 łyżka
woda - 100 ml
Sposób przygotowania:
Do garnka o grubym dnie wlewam ok 100 ml wody i dodaję warzywa mrożone po chińsku. Mieszam.
Następnie dodaję odsączoną czerwoną fasolę z puszki oraz przecier pomidorowy. Doprawiam solą i pieprzem, czosnkiem, czerwoną papryką oraz majaerankiem. Mieszam.
Duszę ok 2 min następnie dodaję makaron chow mein.
Mieszam całość aż wszystko zgęstnieje i się ze sobą połączy. Podaję na ciepło. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.