Zapiekana bułka ze schabem
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
schab - 10 plastrów
ser - 10 plastrów
ogórek konserwowy - 10 plastrów
kukurydza - 1/2 szt.
szalotka - 1 szt.
por - 1 szt.
masło - 1 łyżka
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
czosnek niedźwiedzi - 1 łyżka
papryka mielona słodka - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Szalotkę oraz pora drobno siekam. W garnku o grubym dnie rozpuszczam masło, dodaję pora i szalotkę oraz solę i pieprze. Duszę aż będzie miękkie.
Bułkę przekrajam na pół, smaruję sosem, kładę mięso, posypuję kukurydzą konserwową, kładę porcję duszonej cebuli i pora, następnie kładę plastry sera i plastry ogórka konserwowego.
Zapiekam w piekarniku ok 15 min w 180 stopniach aż ser żółty się rozpuści
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.