![Sałatka z rodzynkami i selerem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-04/9754-photo-main.jpg)
Sałatka z rodzynkami i selerem
![](/cache/a32x32/files/users/1003-avatar-1485951714.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Specjalne: Wielkanoc
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ser żółty - 10 dag
polędwica sopocka - 15 dag
natka pietruszki - 2 łyżki
rzodkiewki - 5 szt.
seler naciowy konserwowy - 200 ml
chrzan tarty - 2 łyżki
majonez - 1 szt.
jogurt naturalny - 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotowane jajka, szynkę, cebulę, ser, rzodkiewki oraz natkę pietruszki drobno siekam. Dodaję do miseczki.
Selera odcedzam i drobno siekam. Kukurydzę odcedzam. Dodaję do miseczki.
Następnie dodaję składniki sosu. Mieszam. Całość pozostawiam w lodówce ok 30 min przed podaniem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.