Sałatka z rodzynkami i selerem
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: sałatki
Specjalne: Wielkanoc
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ser żółty - 10 dag
polędwica sopocka - 15 dag
natka pietruszki - 2 łyżki
rzodkiewki - 5 szt.
seler naciowy konserwowy - 200 ml
chrzan tarty - 2 łyżki
majonez - 1 szt.
jogurt naturalny - 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotowane jajka, szynkę, cebulę, ser, rzodkiewki oraz natkę pietruszki drobno siekam. Dodaję do miseczki.
Selera odcedzam i drobno siekam. Kukurydzę odcedzam. Dodaję do miseczki.
Następnie dodaję składniki sosu. Mieszam. Całość pozostawiam w lodówce ok 30 min przed podaniem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.