• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyZupa z zielonego gorszku
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Zupa z zielonego gorszku

Zupa z zielonego gorszku

gotowaniepatki

Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa

Kuchnia (region): polska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko

Użyte składniki:

Zawiera: gluten, jęczmień

15 osób lubi to
14 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

50 min. 4 porcje

Składniki:

groszek mrożony - 20 dag
bulion warzywny - 2 i 1/2 litra
marchewka - 2 szt.
kasza jęczmienna - 1/2 szklanki
natka pietruszki i szczypiorek - 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

KROK 1:   Bulion zagotowujemy. Międzyczasie obieram marchewkę i kroję w drobną kostkę.

Następnie wsypuję kaszę jęczmienną. Gotuję ok 10 min następnie dodaję marchewkę i groszek.

Gotuję jeszcze ok 10 min. Na koniec dodaję przyprawy do smaku, pieprz i sól oraz drobno posiekaną pietruszkę i szczypiorek. Mieszam. Odstawiam.

Podaję od razu kiedy zupa jest gorąca.smacznego.
15 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BULION WARZYWNY W PROSZKU BIO 110 g - NATUR COMPAGNIE

    Więcej o produkcie na stronie

    BULION WARZYWNY W PROSZKU BIO 110 g - NATUR COMPAGNIE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KASZA JĘCZMIENNA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KASZA JĘCZMIENNA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • NATKA PIETRUSZKI ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Więcej o produkcie na stronie

    NATKA PIETRUSZKI ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • GROSZEK ZIELONY MROŻONY BIO 300 g - BIO INSIDE

    Więcej o produkcie na stronie

    GROSZEK ZIELONY MROŻONY BIO 300 g - BIO INSIDE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika gotowaniepatki

  • Pikantne Placki bez mąki

     gotowaniepatki
  • Jajecznica z parówkami

     gotowaniepatki
  • Zupa-krem z zielonego groszku i natki

     gotowaniepatki
  • Orientalne kotleciki

     gotowaniepatki
  • Pasta z tuńczyka i sera

     gotowaniepatki
  • smoothie zielone z jabłkiem

     gotowaniepatki
  • Pasta z makreli i rzodkiewki

     gotowaniepatki
  • Bagietka z chorizo i papryką

     gotowaniepatki
  • Jajecznica z chorizo

     gotowaniepatki
  • Gulasz z mięsa mielonego i kaszą kuskus

     gotowaniepatki
  • Tarta z czerwona fasolą

     gotowaniepatki
  • Duszona karkówka w cebuli

     gotowaniepatki
  • Zapiekanki na chlebie z 3 serami i kurczakiem

     gotowaniepatki
  • Zapiekana bułka ze schabem

     gotowaniepatki
  • Koktajl gruszkowy

     gotowaniepatki
  • Zapiekane sznycle

     gotowaniepatki
  • Pieczone filety z kurczaka tikka

     gotowaniepatki
  • Zielona zupa z groszkiem i brokułami

     gotowaniepatki
  • Migdałowo-owocowy koktajl

     gotowaniepatki
  • Tortilla z kotletem z kurczaka

     gotowaniepatki
  • Owocowe smoothie

     gotowaniepatki
  • Koktajl owsiano-bananowo-kokosowy

     gotowaniepatki
  • Owocowy koktajl z siemieniem lnianym

     gotowaniepatki
  • Sok 3 składnikowy

     gotowaniepatki
  • Sałatka z Wędzonej Makreli

     gotowaniepatki
  • Koktjl śniadaniowy

     gotowaniepatki
  • Zielony odchudzający koktajl

     gotowaniepatki
  • Galaretkowiec

     gotowaniepatki
  • dip czosnkowo porowy

     gotowaniepatki
  • Pełnoziarnista tortilla z jarmużem

     gotowaniepatki
  • Barszcz biały z parówkami i jajkiem

     gotowaniepatki
  • Tortilla ze schabowym

     gotowaniepatki
  • smoothie z jarmużu

     gotowaniepatki
  • Koktajl z żurawiną

     gotowaniepatki
  • Tortilla z chrzanem i polędwicą

     gotowaniepatki
  • Zielony koktajl z gruszką

     gotowaniepatki
  • Owsiano-tropikalny koktajl

     gotowaniepatki
  • Dip czosnkowo - pietruszkowy

     gotowaniepatki
  • Wołowe mięso pieczone z warzywami

     gotowaniepatki
  • Zielony koktajl

     gotowaniepatki
  • Kotleciki wołowe z serem i pieczarkami

     gotowaniepatki
  • Koktajl ze szpinakiem i imbirem

     gotowaniepatki
  • Tortilla z chorizo i chrzanem

     gotowaniepatki
  • Zielony Koktajl z marchewką

     gotowaniepatki
  • Makaron chow mein z kurczakiem

     gotowaniepatki
  • kokosowe smoothie

     gotowaniepatki
  • Śmietanowiec z galaretkami

     gotowaniepatki
  • Lekka sałatka z jajakiem

     gotowaniepatki
  • Schab pieczony w mleku ze śliwkami

     gotowaniepatki
  • Koktajl dzieciństwa

     gotowaniepatki
  • szybki sos do burgerów

     gotowaniepatki
  • Koktajl kokosowo-owocowy

     gotowaniepatki
  • Odchudzający koktajl

     gotowaniepatki
  • Francuska tarta z porem

     gotowaniepatki
  • Zielony koktajl z avocado i mango

     gotowaniepatki
  • Zielony koktajl z gruszką

     gotowaniepatki
  • Kasza kuskus z mięsem mielonym na sałacie

     gotowaniepatki
  • Placuszki gryczane z gruszką

     gotowaniepatki
  • Koktajl orzechowy

     gotowaniepatki
  • Koktajl na bazie herbaty z owocami

     gotowaniepatki
  • Drobiowa wędlina ze szpinakiem i natką

     gotowaniepatki
  • Koktajl Aroniowo-migdałowy

     gotowaniepatki
  • Sałatka jarzynowa z rzodkiewkami

     gotowaniepatki
  • smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe

     gotowaniepatki
  • Dip czosnkowy

     gotowaniepatki
  • Naleśniki kakaowe

     gotowaniepatki
  • Sałatka z tuńczykiem

     gotowaniepatki
  • Carbonara z Frankuferkami

     gotowaniepatki
  • Pełnoziarnista tortilla ze szpinakiem

     gotowaniepatki
  • Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną

     gotowaniepatki
  • Kefirowy koktajl z gruszką

     gotowaniepatki
  • Kefirowe ciasto z truskawkami

     gotowaniepatki
  • Potrawka z mięsa mielonego i szpinakiem

     gotowaniepatki
  • Karkówka wiśniowa z koprem

     gotowaniepatki
  • Smoothie z selera

     gotowaniepatki
  • Smoothie szarlotka

     gotowaniepatki
  • Zapiekanka z kaszą pęczak i warzywami

     gotowaniepatki
  • Koktajl z żurawiną i kefirem

     gotowaniepatki
  • Fit Ciasto Gryczane

     gotowaniepatki
  • Migdałowy koktajl z kiwi

     gotowaniepatki
  • ZUPA WARZYWNA Z KURCZAKIEM

     gotowaniepatki
  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami

     gotowaniepatki
  • Jajka faszerowane ogórkami

     gotowaniepatki
  • Zupa warzywna z kaszą jęczmienną

     gotowaniepatki
  • Drobiowa pieczeń z żurawiną

     gotowaniepatki
  • Koktajl mleczno - owocowy

     gotowaniepatki
  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami

     gotowaniepatki
  • Koktajl truskawkowo-owocowy

     gotowaniepatki
  • Tortilla z serkiem topionym

     gotowaniepatki
  • Flaki według Taty Mirka

     gotowaniepatki
  • Koktajl z zielonej herbaty

     gotowaniepatki
  • Sałatka z rodzynkami i selerem

     gotowaniepatki
  • Mleczny koktajl z migdałami i mango

     gotowaniepatki
  • Naleśniki z serem w sosie pomarańczowym

     gotowaniepatki
  • Makaron Chow Mein z czerwoną fasolą

     gotowaniepatki
  • Koktajl jogurtowo grejphrutowy

     gotowaniepatki
  • szybka salsa pomidorowa

     gotowaniepatki
  • Koktajl mleczno-kokosowy

     gotowaniepatki
  • Koktajl szpinakowo-pomarańczowy

     gotowaniepatki
  • Jogurtowy koktajl z owocami

     gotowaniepatki
  • Zupa kalafiorowa z kaszą kuskus

     gotowaniepatki
  • fit guacamole z cebulą i ogórkiem

     gotowaniepatki
  • Pierogi z serem i rodzynkami

     gotowaniepatki
  • Vege koktajl

     gotowaniepatki
Zobacz więcej przepisów
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
smaczna zupka
20.07.2017, godz. 19:51
gotowaniepatki
gotowaniepatki powiedział/a:
mniamm
21.07.2017, godz. 15:31
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
takiej jeszcze nie jadłam:)
22.07.2017, godz. 19:33
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Smakowita zupka;)
29.07.2017, godz. 22:47
aquafresca665511
aquafresca665511 powiedział/a:
bardzo smaczny przepis gratuluje
31.07.2017, godz. 18:27
gotowaniepatki
gotowaniepatki powiedział/a:
dzieękuję:)
17.10.2017, godz. 00:17
gosia56
gosia56 powiedział/a:
na pewno pyszne ;)
06.08.2017, godz. 09:56
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
zapewne pyszna zupka:)
17.10.2017, godz. 20:10
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
W moim guście ☺
26.03.2018, godz. 21:07
gosia56
gosia56 powiedział/a:
smaczna
03.02.2019, godz. 19:09
Renixx
Renixx powiedział/a:
Na pewno pyszna zupa ;)
09.02.2020, godz. 10:29
Nikita
Nikita powiedział/a:
ciekawa zupka
06.03.2020, godz. 11:05
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Bardzo smaczna zupa
14.06.2020, godz. 16:21
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
28.11.2020, godz. 17:27

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 5 60 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 7 180 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).