Zupa z zielonego gorszku
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jęczmień
Składniki:
bulion warzywny - 2 i 1/2 litra
marchewka - 2 szt.
natka pietruszki i szczypiorek - 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie wsypuję kaszę jęczmienną. Gotuję ok 10 min następnie dodaję marchewkę i groszek.
Gotuję jeszcze ok 10 min. Na koniec dodaję przyprawy do smaku, pieprz i sól oraz drobno posiekaną pietruszkę i szczypiorek. Mieszam. Odstawiam.
Podaję od razu kiedy zupa jest gorąca.smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.