Zupa warzywna z kaszą jęczmienną
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, jęczmień, drób, nabiał krowi
Składniki:
mieszanka warzyw - 20 dag
woda - 3 litra
kasza jęczmienna - 1 szklanka
kostka rosołowa - 1 szt.
lubczyk,natka - 3 łyżki
ziele angielskie i liść laurowy - 2 szt.
jogurt naturalny do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie wkładam dwa filety z kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, łyżeczkę pieprzu i wegety. Gotuję ok 20 min.
Następnie dodaję mieszankę warzyw i wsypuję kaszę. Gotuję aż kasza będzie miękka.
Zupę przelewam do miseczek. Do każdej porcji dodaję łyżkę jogurtu naturalnego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.