Zapiekanka z kaszą pęczak i warzywami
gotowaniepatkiRodzaj posiłku: zapiekanki
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, soja, jęczmień, nabiał krowi
Składniki:
cukinia - 1 szt.
por - 1 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
kukurydza konserwowa - 1/2 opakowania
mozzarella - 1 szt.
olej do smażenia do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy - 1 łyżka
papryka słodka i ostra - 1 łyżka
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Duszę ok 2-3 minutt a następnie dodaję przecier pomidorowy, doprawiam i duszę jeszcze ok 3 min. Miedzyczasie przygotowuję kaszę pęczak tak jak w instrukcji.
W foremce do zapiekania kładę składniki w następujący sposób :1 woreczek kaszy pęczak , warzywa , ser i powtarzam do wytracenia składników. Ja użyłam wszytskich składników do zapiekania 2 razy.
Wierzch posypuję serem żółtym lub mozzarellą. Piekę ok 20 min w 180 stopniach.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.